Next förvärvar DOX – dokumenthantering integreras i ledande projektverktyg

next_dox

Next One Technology, specialisten på digitala verktyg för byggsektorn, förvärvar företaget DOX, som erbjuder effektiv dokumenthantering för samma bransch.

– Med samgåendet kommer vi att ytterligare förenkla byggindustrins vardag. DOX kommer redan från dag ett att skapa värde hos våra kunder. Med ledande dokument- och ärendehantering samt stöd för Building Information Management, BIM, får våra kunder en tjänst som verkligen skapar ordning och reda i deras byggprojekt, från tidiga skeden ända till förvaltningsstadiet, säger Johan Jarskog, vd Next.

Svenska contech-bolaget Next One Technology, Next, erbjuder ett marknadsledande molnbaserat projektverktyg och affärssystem som hjälper byggbolag få kontroll på sin verksamhet i realtid. Tack vare bredden i Next minskar behovet av olika interna system, vilket skapar stort värde för byggbolagen, såsom avsevärt förenklad administration, kortare ledtider, ökad produktivitet, högre kvalitet mot kund och förbättrad konkurrenskraft.

Företaget har vuxit snabbt genom organisk tillväxt och en rad förvärv specialiserade inom bygg. Köpet av DOX markerar nästa steg på Nexts utvecklingsresa.

– Vår ambition är att bli den ledande europeiska aktören med fokus på små- och medelstora byggbolag. Det är en naturlig del av vår strategi att komplettera vår plattform med ledande nischsystem som vi kan integrera och växa med lokalt och internationellt., säger Johan Jarskog, Vd Next.

next_dox_2
Från vänster: Jovan Paskota, Per-Olof Staam, Johan Jarskog, Monika Steinvall
Foto: Mats Jonsson

Per-Olof Staam, vd och medgrundare på DOX, ser fram emot det fortsatta samarbetet:
– Det var kunders uttryckliga efterfrågan som ledde till att affären och integrationen med Next nu genomförs. När de här funktionerna är hopslagna får vi ett sömlöst informationsflöde i form av en molntjänst med många funktioner i samma plattform. Båda system integrerade, vilket idag är oerhört angeläget. Att jobba i stuprör hör gårdagen till.

Per-Olof Staam och Jovan Paskota, medgrundare av DOX som arbetat med digitalisering inom industri och samhällsbyggnad sedan 1985, kommer att fortsätta vara operativa inom Next One Technology.

Om Next

Projektverktyg och affärssystem anpassat för framtidens byggföretag

Next One Technology är en ledande leverantör av affärs- och projekthanteringssystem anpassade för små och medelstora byggföretag. Nexts plattform tillhandahåller en skräddarsydd plattform för verksamhetsstyrning som säkerställer smidig projektgenomförande, förbättrad hanterbarhet och tydlig struktur.

Varje dag hjälper vi över 3500 kunder med att optimera sin dagliga verksamhet. Next integrerar alla aspekter i en enhetlig plattform som ger omfattande översikt över hela projektet, från anbud och inköp till leverantörsfakturor, resurser, arbetstimmar, och ÄTA hantering.

Koncernen har idag över 120 anställda med kunder i hela Norden och Storbritannien.

Kontakt:

www.next-tech.com
Telefon: 013-4704013
Email: sales@next-tech.com